Zkuste naše pivní recepty!

Vaření může být i zábavné, zvláště pak tehdy, vaříme-li z lásky k jídlu, nikoli „z musu“. A jako všechno na světě, i vaření může být s alkoholem ještě zábavnější. Nu, a jelikož je pivo alkoholem v Čechách nejoblíbenějším, nezbývá, než se s ním naučit i vařit. Logika je neúprosná. Pivo (v rozumné míře) funguje jako krasohled a když „vylepšuje“ svět, zdokonalí i pokrm. Je obecně známo, že pivo pomůže trojobalu na řízky, marinádám dodá říz a lepší kůrčičku kuřátka, než tu, která vznikla pečlivým potíráním kuřete černým pivem, nenajdete.

Máme pro Vás 2 rychlé a jednoduché recepty jak na pokrm, tak nápoj. Přestože v nich pivo hraje nezastupitelnou roli, jde o recepty, jež myslí nejen na Vaše chuťové pohárky, ale i zdraví. Obojí navíc můžete podávat zároveň.

Kuřátko na medu a pivu

Trojkombinace kuře, med a pivo nadchne každého. V receptu je použito pivo pšeničné. Vždy doporučujeme pivo lokální.

Co budete potřebovat na 4 porce

2 čajové lžičky oleje (kvalitní slunečnicový i řepkový je v pořádku)

4 kuřecí prsa bez kůže

¼ lžičky čerstvě namletého pepře

1/8 lžičky soli

1-2 menší šalotky nakrájené na tenké plátky

½ lahve či plechovky pšeničného piva

2 čajové lžičky kvalitní sójové omáčky

1 čajovou lžičku Dijonské hořčice hrubozrnné

1 čajovou lžičku medu

Jemně nasekanou čerstvou petrželku na posypání

Jak na to

Olej nalijte na středně velkou, na plameni dostatečně rozehřátou pánev. Kuřecí prsa rovnoměrně osolte a opepřete, vložte na pánev. Opékejte jej 6 minut z každé strany (nebo jak uznáte za vhodné) a vyndejte z pánve, udržte jej však v teple, zbytek bude hotov co by dup. Na pánev přidejte šalotku a nechte ji zesklovatět. Zbývající ingredience (krom petrželky) mezitím smíchejte ve vhodné nádobě a až bude šalotka připravena, směs k ní přidejte. Omáčku přiveďte k varu a vařte, dokud nezíská vhodnou konzistenci, cca 3 minutky. Kuře vraťte na pánev a řádně jej obalte vzniklým sosem. Podávejte posypané petrželkou. Bude barevně ladit se zeleným pivem, jež si ke kuřátku jistě rádi připravíte dle návodu níže.

Zelené pivo matcha

Zkoušet nové věci je povinnost každého z nás. Zeleným matcha pivem oslníte (po prvotním šoku) kdykoli. Je zdravý, chutný a navíc dobře vypadá. Dámy jistojistě ocení Váš styl a inovativní přístup.

Co budete potřebovat

1 čajovou lžičku kvalitního čaje matcha v práškové podobě

30 ml vody

15 ml citronové šťávy

1 malé pivo plzeňského typu (je jasné, jaké použít)

Jak na to

Ve vhodné nádobě smíchejte matcha čaj s vodou. Směs míchejte, dokud se nezbavíte všech „žmolků“ a na vrchu tekutiny nevytvoří pěna. Přidejte citronovou šťávu. Do vysoké pivní sklenice nalijte nejprve směs matcha a poté velmi pomalu a opatrně pivo. Neporušte pěnu. Tadááá. Dobrou chuť.

Sdílet na sociální síti

Podělte se o váš komentář přes:

Facebook
Chlapská zóna